multiblog.hu család tagja

autokamera.hu

A dashcam , a műszerfal kamera , az autós DVR , a vezetési felvevő vagy az eseményfelvevő (EDR) egy fedélzeti kamera, amely folyamatosan rögzíti a nézetet a jármű első szélvédőjén, néha hátsó vagy más ablakokon. Néhány műszerfal tartalmaz egy kamerát, amely 360 fokban rögzíti az autó belsejét (belső fényképezőgép, általában golyó formájában), és automatikusan képes képet és videót küldeni (4G).

Az EDR-k és egyes merevlemezek rögzítik a gyorsítást / lassítást (g-force), a sebességet, a kormányzási szöget, a GPS- adatokat stb.

A belső szélvédőre, a visszapillantó tükörre (klip) vagy a műszerfal tetejére egy nagy látószögű (130, 170 ° vagy több) elülső kamera csatlakozhat tapadókoronggal vagy ragasztószalaggal. A hátsó kamera általában a hátsó ablakban vagy a rendszámtáblán van felszerelve .

A legtöbb modern dashcams rekord a nagy felbontású videó (gyakran 1080p , 1296p, 1440p , vagy nagyobb felbontású a kamera előtt, és 720p egy hátsó kamera) és ide tartoznak az f / 1.8 blende és éjjellátó módban.

A közúti balesetek esetleges útvesztés esetén videók bizonyítékkal szolgálhatnak. Parkoláskor a videók és a kép bizonyítékai rögzítik a vandalizmust (360 ° -os parkolót), és elküldik a tulajdonosnak (általában 4G-ot használnak ).

Forrás: :Wikipédia- Dashcam:  https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Dashcam&oldid=851100252

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!